OFTE STILTE SPØRSMÅL

Frakt i Norge

Garantier og reklamasjon

Frakt i hele Norge, via Bring, leveres på 2-3 dager fra bekreftet bestilling/kjøp. 

 

Fraktkostnad kr. 495,- i Norge.

 

Hva er displayet til?

Displayet sitter på styret. Der kan du blant annet lese av informasjon fra elsykkelen slik som batterinivå, fart og kilometerstand. På displayet velger du assistansenivået du ønsker. Flere og flere modeller gir deg også mulighet for GPS-funksjon, turhistorikk, forhåndsinfo om ruter m.m., også gjennom dedikerte apper til elsyklene.

 

Hvordan styres motoren?

Motoren styres av en kontrollenhet som du via displayet gir beskjeder til, og som i tillegg styres av impulser fra ulike sensorer på sykkelen. For eksempel har våre sykler en momentsensor som bidrar til at motoren gir deg stor effekt fra første tråkk.

 

Hvor er motoren plassert?

I de fleste el-sykler er motoren plassert i bakhjulet eller i kranken der pedalene går rundt. Våre el-sykler har motoren i bakhjulet. Diskusjonen går om fordeler og ulemper ved forskjellige motorplasseringer. Vi erfarer at begge deler er like bra så lenge systemet rundt motoren, det vil si elektronikk og sykkelen i seg selv, er vel utviklet. Det er motorens dreiemoment som bestemmer hjelpen du får i bratte bakker. Enkle elsykler har kanskje ikke mer enn 15-20 Nm. Våre elsykler har 60 Nm. De mest imponerende er nok el-syklene som har motorkraften rett på hjulet, det vil si motor i bakhjulet. Se våre sykler, både offroad og city bike.

Garantier og reklamasjonsrett

Ved salg til forbrukere følger vi forbrukerkjøpsloven som gir inntil fem års reklamasjonsrett for fabrikasjonsfeil. For ramma har vi garanti fra produsentene. Enkelte gir fem år, andre ti år, noe som anses som ”livstidsgaranti”. Motor og elektronikk må anses som å skulle ha en varighet over fem år og dekkes av forbrukerkjøpslovens reklamasjonsrett. For batterier gir vi en garanti på to år eller 500 fulle ladesykluser, avhengig av hva som kommer først. Innenfor denne perioden garanterer vi en minste restkapasitet på 80 % av hva som var ved levering. Vi gjør oppmerksom på at en elsykkel består av en rekke slitedeler som bremser, gir, kjede m.m. som kan ha så kort forventet levetid at disse ikke omfattes av reklamasjonsretten. Alle reklamasjons- og garantiforpliktelser vi yter, forutsetter at det sørges for et fornuftig vedlikehold av elsykkelen og ikke utføres uautorisert arbeid på kritiske komponenter.

 

 

 

KONTAKT OSS

Våre butikker :

Teisenveien 41, 0666 Oslo

Åpent alle dager fra 11 - 17

Arne Eckmann,

Mob: 932 33 088, email: arne@nordicebike.no